Hoewel het al wel lang bij mij kriebelde ben ik pas in 2002 met schilderen begonnen, elke dinsdag in de Limoskazerne in Nijmegen. Ik schilder echter vooral thuis, daar kan ik me helemaal in mijn schilderwerk uitleven. Ik heb al verscheidene keren succesvol geëxposeerd in het kerkje van Persingen en op kunstmarkten, onder andere in Nijmegen, Ravenstein, Bergen en Ootmarsum en heb daar meerdere werken verkocht. Alleen dat al is een goede stimulans om door te gaan.

Ik ervaar mijn schilderen nog steeds alsof ik mezelf aan het ontwikkelen ben. Ik ben begonnen met acrylverf omdat deze verfsoort snel droogt. De verschillende lagen kunnen daardoor snel over elkaar heen worden aangebracht. Dit heeft als resultaat dat er meer diepte wordt gesuggereerd. De meeste doeken zijn redelijk groot: gemiddeld 1m². In 2010 ben ik overgestapt op olieverf. Dat was een hele verandering. Olieverf eist veel meer geduld omdat het langer duurt voor de verf droog is.

In mijn eerste schilderperiode was ik vooral bezig met stillevens waarin glaswerk centraal stond. Langzamerhand verschoof mijn belangstelling meer naar natuurlijke materialen en afbeeldingen, zoals halfvergane boerendeuren.

De laatste ontwikkeling is dat ik de natuur zelf tot onderwerp maak. De Ooijpolder bij Nijmegen is daarbij een grote inspiratiebron, maar de zee, vooral de dynamiek van de branding in combinatie met de schittering van de zon op het water en natuurlijk het strand en de lucht onderga ik als een enorme uitdaging. Daarom ga ik regelmatig naar het strand en schiet daar tientallen foto’s die ik dan thuis achter mijn schildersezel tot een geheel combineer.

Op 12 december 2008 ontving ik uit handen van wethouder Hannie Kunst de eerste prijs van de kunstmanifestatie 2008 van de plaatselijke schouwburg. Directeur Albert Krielen vertelde tijdens de uitreiking dat de jury onder leiding van bekende kunstenaar Robert Terwindt unaniem in zijn oordeel was. Een jaar later ontving ik de publieksprijs bij de zelfde manifestatie.

Schilderij van de maand

15-06 -2024
Nieuw schilderij Begin strandwandeling online gezet